Carte Blanche #1 | Surf & Turf

We hadden geen mooiere dag kunnen wensen voor de lancering van Carte Blanche. Volop zon, weinig wind. Precies de juiste omstandigheden voor onze Pop-up lunch aan dek van de Jolie in Zaandam.

Carte Blanche wil de verhalen vertellen over het eten op je bord. Dat doen we niet alleen door lekker eten en drinken te serveren, maar we ondersteunen dat door design en beleving. Voor elke Pop-up bedenken we een thema. Dat kan zijn geïnspireerd door een bijzondere locatie. Dit keer was dat makkelijk. We zijn bootjesmensen. Dus de eerste locatie werd natuurlijk het mooie woonschip van Wendy en Bas. Het verbouwde voormalige vrachtschip De Jolie. Het thema vloeide daar automatisch uit voort. Surf & Turf. Water en land.

Surf en Turf vindt z’n oorsprong in in de Amerikaanse keuken. ‘Surf’ staat daar voor kreeft of garnalen en ‘turf’ staat voor steak.  

Het gerecht ontstond ergens in de jaren zestig en werd gezien als een typisch statusverhogend gerecht voor de middenklasse. Tegenwoordig wordt er wat vrijer omgegaan met de term ‘Surf en Turf’. Bij ons stond natuurlijk geen steak en kreeft op het menu. Dat zou wat te voor de hand liggen.

Op basis van dit thema zijn we gaan ontwerpen en plannen. Er werd een stijl ontworpen voor dit thema. We hebben een menu samengesteld. Elke gang vertelt een verhaal dat we visueel ondersteunden met ontworpen placemats. Er werden mooie wijnen uitgezocht bij de gerechten. Servies werd bij elkaar gezocht. Recepten getest. Boodschappen gedaan.

Wil je weten wat we aten en dronken? Lees dan het hele verslag van de Pop-up, lees en bekijk de foto’s hier verder.