Carte Blanche #4 | Opening Design Kwartier

Van 29 t/m 31 mei vond in het Zeeheldenbuurt het supersympathieke festival Designkwartier plaats. Een mooie podium voor ontwerp van elke soort en een springplank voor designtalent. Een laagdrempelige manier om design bij een groter publiek te krijgen.

Het verzoek aan Carte Blanche: kunnen jullie iets smakelijks en creatiefs bedenken voor de opening van Designkwartier. Een hapje en drankje voor de genodigden. In twee weken tijd een concept bedenken en realiseren, best een uitdaging! Maar één die we graag aangaan. Onder tijdsdruk worden we extra creatief. ;-)

Onze uitgangspunten: feestelijk! Het is immers een opening. En daarnaast moest het  visueel aantrekkelijk zijn. Het is immers Desigkwartier. We lieten ons inspireren door confetti. Rond en kleurrijk. Zo zouden onze hapjes en drankjes worden.

Het experimenteren begon. Met smaakcombinaties en gelatine. Met lampen en smeltpunten.

We bedachten twee tafels. Eén met ronde hapjes geregen op stok. Was het eten niet rond van zichzelf, dan maakten we het rond. Deze presenteerden we gestoken in de tafel. Een strakke opstelling. Fijne klassiekers met een twist. Meloen/Ardennerham, Chorizo/olijf/kerstomaat, Druif/gorgonzola/walnoot, Watermeloen/munt/feta en rolletjes met makreel.

Op de tweede tafel serveerden we jelly shots van verschillende cocktail. Cosmopolitain, Ocean margarita, mango en rum, limoncello en uiteraard ook nog twee alcoholvrije met vlierbloesem en rozen. Ook hier kwam het ronde en kleurrijke thema goed tot z’n recht. Zeker omdat we licht in de tafels hadden ingebouwd. Zo gloeiden de jellies mooi op en werd het een visueel feestje.

De tafels werden met veel enthousiasme door de gasten ontvangen en ze waren dan ook snel leeg. Voor ons smaakte het naar meer. volgend jaar misschien wel alle drie de dagen op Designkwartier.