B

Nadat we met Spoon of Art de delicatessenlijn voor het Rijksmuseum hadden gerealiseerd kregen we de mogelijkheid om voor het Mauritshuis in Den Haag een nieuwe lijn producten te realiseren bij de tentoonstelling Slow Food, gewijd aan de stillevens uit de Gouden eeuw. Ook hier maakten we een smaakvertaling van de eetstillevens. Met dit keer als toevoeging Europese kruiden die ook in de 17e eeuw al in de keuken werden gebruikt.

 

Bij het hoofdbeeld van de tentoonstelling;  Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen (ca. 1615) van Clara Peeters, maakten we een heerlijke chutney met gedroogd fruit en amandelen die zo bij de mooie oude kazen in het schilderij geserveerd kan worden.

 

Voor de twee confituren kozen we stillevens van Adriaen Coorte. Bij Stilleven met bosaardbeien (1705) maakten we een Aardbeienconfituur met citroentijm en bij Stilleven met vijf abrikozen, (1704) een abrikozenconfituur met rozemarijn. 

  • Opdrachtgever

    Mauritshuis

  • Services

    Foodconcept
    Kunstselectie
    Productrealisatie
    Verpakkingsontwerp