B

Elea is het restaurant van chef-kok Takis Panagakis en  gastvrouw Bibi Kuyp. Met hun eerste restaurant zorgen ze voor nieuw gastronomisch elan in het oude centrum van Rijswijk.

 

Elea (Oud-Grieks voor ‘olijf’) is de term die de Griekse filosofen ooit gebruikten voor vernieuwing, vrijheid en uitdaging. Dit sluit naadloos aan bij de moderne en innovatieve kookstijl van Takis Panagakis. De chef-kok kijkt graag voorbij de klassieke gerechten en zorgt voor vernieuwing in de keuken met bijzondere gerechten met subtiele Griekse invloeden.

 

Samen met Takis en Bibi zocht ik naar een visuele identiteit die past bij wat zij met hun restaurant willen uitstralen en vertellen. Voor de huisstijl van Elea zochten we naar een lichte en moderne stijl die hetzelfde proeft als die mooie lichte en kleurrijke gerechten.

 

Oorsprong en afkomst is een belangrijke pijler van de visuele identiteit, maar het mag niet de clichématige vormentaal zijn van een traditioneel Grieks restaurant. We kozen daarom een moderne vertaling voor een vernieuwend restaurant dat op hoog niveau kookt.

 

Ik liet me inspireren door Griekse geometrische ornamenten en maakte hier een lichte en minimalistische vertaling van. De strakke geometrische typografie van het logo is doorvertaald in een patroon dat als verbindend element is terug te vinden op de diverse middelen.

 

Voor het kleurenpallet is gekozen voor kleuren uit het Griekse landschap met uiteraard een hoofdrol voor olijfgroen. De kleuren en het patroon komen terug in het interieur.

 

 • Opdrachtgever

  Restaurant Elea

 • Services

  Brand identity concept
  Logo ontwerp
  Stationary
  Signing/belettering
  Menukaart ontwerp
  Website
  Maatwerk ontwerpen