Jacobs Douwe Egberts

Opdrachtgever: Jacobs Douwe Egberts.

Nationale koffiebrander Douwe Egberts ging een fusie aan met het Duitse Jacobs. Ze vroeg Scripta Communicatie het nieuwe interne bedrijfsblad te ontwikkelen. Scripta Communicatie vroeg mij de art direction en het design op te nemen van deze mooie opdracht.

Doelgroep: De medewerkers van Jacobs Douwe Egberts. Over alle lagen van de organisatie. Het magazine draagt bij aan het leren kennen van de nieuwe collega’s en de plannen en strategie van het bedrijf. 

Concept: Binnen de nieuw ontworpen visuele identiteit van JDE moest een magazine worden ontwikkeld die duidelijk de trots van de organisatie verbeeld. Het moest blad een hoog koffie en thee-gevoel hebben. Fotografie en illustraties zorgen voor een hoog lifestyle-gevoel. Het blad moet naast informatief ook gewoon leuk zijn om te lezen. De Coffee-break is dan ook echt een kleine koffiepauze geworden waarin de medewerkers alle facetten van de organisatie leren kennen. Door het bruine kleurgebruik en de papierkeuze creëren we een warme sfeer zonder dat het afdoet aan de professionele uitstraling die het moet hebben.