Possibilizing

Voor het 10 jarig jubileum van Skyway schreef Ronald Ligtenberg een boek. Ik deed het ontwerp en de opmaak van dit mooie inspirerende boek. Het boek was meteen het startpunt van de naamsverandering van Skyway naar Possibilize.

Deze creatieve club mensen organiseert events voor mensen met en zonder beperking. Hun doelstelling: Possibilize inspireert en activeert om te denken en handelen in mogelijkheden, in ieder situatie. Ze zetten mensen in beweging om hun talenten te benutten en dromen waar te maken. Eén van hun wapenfeiten: grote dansfeesten voor doven, slechthorenden (en horenden) en dat internationaal.

Voor een ontwerper is het ideale uitgangspunt om mee te denken en veel creatieve vrijheid te krijgen. Dat zijn de mooiste opdrachten. En die ruimte kreeg ik ook! Ik ben gevraagd om dit boek te ontwerpen omdat ik al vanaf het allereerste begin als ontwerper bij Skyway betrokken ben geweest.

Dit boek was meteen een visuele oefening voor de restyling van de huisstijl. Dat is misschien een beetje een omgekeerde volgorde, maar zo hadden we meteen een mooi moodboard. We wilden een stoere en kleurrijke stijl. Een stijl die optimisme uitstraalt en oproep tot actie.

Ik koos daarom voor stevige typografie. Teksten en quotes in kapitalen als een duidelijk statement. Een vrolijk kleurenpallet met veel contrast. Dit alles gecombineerd met grafische patronen.

De mensen van Possibilize zochten passende quotes en uitspraken waar ik kleurrijke illustratieve pagina’s bij ontwierp. Deze pagina’s zorgen voor levendigheid tussen de inspirerende verhalen.

Het geheel zorgde voor een boek dat de lezer het verhaal van Possibilize door de jaren heen vertelt en je inspireert om zelf je dromen waar te maken. Of je nou wel of geen beperking hebt.