B

Nadat Alexandra Schijf en ik in 2015 met ons concept Rijks Conserven prijswinnaar werden van de Rijksstudio Award van het Rijksmuseum (lees het concept hier) hebben we niet stilgezeten. We hebben het voorstel gedaan om deze lijn ook concreet te maken zodat deze  in de museumwinkel verkocht kon worden. Het Rijksmuseum gaf ons die kans en samen met ons team van producenten realiseerden we een aardbeienjam met zwarte peper, een citrusmarmelade met kardamom. een perenchutney met gember, een vruchtensiroop met kaneel en ouderwetse fruitsnoepjes. Allen geïnspireerd op een selectie van schilderijen uit het rijksmuseum en verrijkt met een vleugje V.O.C. specerijen.

 

De lijn is enthousiast ontvangen, op zowel smaak als concept en wordt ook vaak als praktijkvoorbeeld gebruikt waar de werken uit Rijksstudio voor gebruikt kunnen worden.

 

Deze mooie kans was daarmee ook het startpunt van ons bedrijf Spoon of Art waarmee we met een groep food- en creatieve professionals foodconcepten voor de kunstwereld realiseren

 

De heerlijke fotografie is wederom van foodfotograaf Simone van den Berg

 • Opdrachtgever

  Rijksmuseum

 • Services

  Foodconcept
  Onderzoek en kunstselectie
  Productrealisatie
  Verpakkingsontwerp