Rijks Conserven wint 2e prijs Rijks Studio Award!

Rijks Conserven wint 2e prijs Rijks Studio Award!

We glimmen nog steeds. Gisteren werden eindelijk de winnaars bekend gemaakt van de designprijs van het Rijksmuseum, de Rijks Studio Award. We wisten al een tijdje dat we bij de beste 10 concepten zaten en dat met meer dan 900! (internationale) inzendingen, we waren dus al heel blij, maar om nu ook die tweede prijs in de wacht te mogen slepen is de (ingemaakte) kers op de taart. En zonder valse bescheidenheid, we hadden het ook niet helemaal verwacht!

De concurrentie was stevig. Met concepten die flink uit elkaar lagen. Er waren kunstzinnige concepten (zoals de winnaar: de boekarmband) en er waren concepten met een commercieel interessante insteek (zoals ons concept Rijks Conserven) en dat maakte het voor de jury ook niet makkelijk. We hoorden dan ook dat er nog flink gediscussieerd is over de prijzen. Mooie opsteker. De derde prijs is niet uitgereikt.

 IMG_7536

Onze tocht naar het (ere-) podium

Mooi team

Toen Alexandra Schijf mij benaderde om mee te doen met de Rijks Studio Award was het een logische stap om dat vanuit onze gedeelde interesse eten en drinken te doen. Dus staken we de koppen bij elkaar, en de nodige tijd en  flink wat koffie later was het concept Rijks Conserven geboren. Maar een mooi resultaat bereik je nooit in je eentje. Daar heb je de juiste mensen voor nodig. Fijn dus als je het juiste netwerk hebt met enthousiaste en kundige mensen. Het was vanzelfsprekend dat ik het ontwerp en Alexandra de styling voor onze rekening zouden nemen. En voor de fotografie klopten we daarom al snel aan bij Simone van den Berg vanwege haar prachtige foodfotografie. Beeld was dus geregeld. Maar de verwoording van ons concept is ook belangrijk. Als je een inzending doet moet dat helder en beeldend over komen. En er is een journalist in mijn netwerk die dat als geen ander kan. Fenneke van der Aa. En dan helpt het ook nog eens mee dat ze een kunstwetenschappelijke achtergrond heeft.

IMG_7540

Zonder dit team niet het eindresultaat. En het heeft gewerkt. We kregen veel complimenten over de gehele presentatie. En als professionals vinden we dat natuurlijk fijn om te horen.

Het volgend blog wijd ik helemaal aan het concept en de foto’s. Uiteraard in de woorden van Fenneke want ik zou het zelf niet beter kunnen omschrijven. Rijks Conserven is de komende tijd ook te bewonderen in het Rijksmuseum (dat je dat nog eens van je eigen werk kan zeggen, hoe mooi is dat!).

Het is een zonnige dag vandaag. Ik geniet nog even na van onze zege!

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

copyright © Birgitta van Langeveld - all rights reserved
Recente reacties