B

Designkwartier is het jaarlijkse Designfestival in Den Haag. Een mooi podium voor ontwerp van elke soort en een springplank voor designtalent. Een laagdrempelige manier om design bij een groter publiek te krijgen.

 

Het verzoek aan Carte Blanche (ons fooddesign collectief): kunnen jullie iets smakelijks en creatiefs bedenken voor de opening van Designkwartier. Een hapje en drankje voor de genodigden. In twee weken tijd een concept bedenken en realiseren is best een uitdaging! Maar één die we graag aangaan. Onder tijdsdruk worden we extra creatief. ;-)

 

Onze uitgangspunten: feestelijk! Het is immers een opening. En daarnaast moest het  visueel aantrekkelijk zijn. Het is immers Desigkwartier. We lieten ons inspireren door confetti. Rond en kleurrijk. Zo zouden onze hapjes en drankjes worden.

 

Het experimenteren begon. Met smaakcombinaties en gelatine. Met lampen en smeltpunten. 

 

We creërden twee tafels. Eén met ronde hapjes geregen op stok. Was het eten niet rond van zichzelf, dan maakten we het rond. Deze presenteerden we gestoken in de tafel. Een strakke opstelling. Fijne klassieke smaakcombinaties met een twist. Meloen/Ardennerham, Chorizo/olijf/kerstomaat, Druif/gorgonzola/walnoot, Watermeloen/munt/feta en rolletjes met makreel.

 

Op de tweede tafel serveerden we jelly shots van verschillende cocktail. Cosmopolitain, Ocean margarita, mango en rum, limoncello en uiteraard ook nog twee alcoholvrije met vlierbloesem en rozen. Ook hier kwam het ronde en kleurrijke thema goed tot z’n recht. Zeker omdat we licht in de tafels hadden ingebouwd. Zo gloeiden de jellies mooi op en werd het een visueel feestje.

 

De tafels werden met veel enthousiasme door de gasten ontvangen en ze waren dan ook snel leeg. Voor ons smaakte het naar meer. We werden al gauw gevraagd om deze installatie nog eens over te doen op de stand van Eigen Huis en Interieur op de Designbeurs.

 • Opdrachtgever

  Design Kwartier Den Haag

 • Services

  Foodconcept
  Design
  Realisatie
  Receptuur
  Catering